Gradonačelnik Radić na proslavi 75. rođendana NK Višnjevac: Iduće godine osigurana rekordna sredstva

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad Osijek prepoznaje važnost sporta za razvoj zdrave zajednice, a ulaganja u sportsku infrastrukturu jedan su od važnih uvjeta za postizanje vrhunskih rezultata, poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić u subotu na proslavi 75. rođendana NK Višnjevac – prenosi Grad Osijek.

Čestitavši veliki jubilej kluba gradonačelnik je rekao kako su u proračunu za iduću godinu osigurana rekordna sredstva za javne potrebe u sportu.

– Riječ je o 2,8 milijuna eura. Povećali smo izdvajanja za klubove nositelje kvalitete, podmirenje troškova prijevoza sportaša, korištenja školskih-sportskih dvorana, te stipendiranje darovitih sportaša V. i VI. kategorije – dodao je gradonačelnik podsjetivši kako je Osijek jedini veliki grad koji svim svojim sportašima, uključujući i najmlađe kategorije plaća prijevoz na natjecanja te među rijetkima koji stipendira mlade i darovite sportaše V. i VI. kategorije.

Za djelovanje sportskih udruga, odnosno klubova nositelja kvalitete 1.,2. i 3. razreda u 2024. godini u proračunu je planirano milijun eura. Uz infrastrukturu sportskih klubova, Grad ulaže značajna sredstva u obnovu javnih igrališta s ciljem da sport bude dostupan svima, osobito djeci i mladima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)