Gradonačelnik Radić na Antunovu u osječkoj Tvrđi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


”Sveti Antun zaštitnik je bolesnih i siromašnih, a Osječani ga štuju već tri stoljeća. Na tisuće Osječana već tradicionalno 13. lipnja dolazi u Tvrđu, u crkvu Svetoga Križa kako bi se pomolili prvenstveno za zdravlje i obitelj, ali i druge nakane. Zahvaljujem našim franjevcima koji stoljećima održavaju ovu tradiciju, a mi ćemo je zajedno u novoobnovljenoj Tvrđi nastaviti i dalje njegovati”, poručio je u utorak osječki gradonačelnik Ivan Radić uoči svete mise u povodu proslave blagdana sv. Antuna.

Svečanu misu u osječkoj franjevačkoj crkvi u Tvrđi predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, msgr. Đuro Hranić, koji je zahvalio gradonačelniku Radiću i njegovim suradnicima na vođenju i služenju građanima Osijeka ističući zadovoljstvo što su nazočili misnom slavlju.

Svete mise se danas, na blagdan svetoga Antuna Padovanskog, odražavaju od jutra u 3, 4, 5, 6, 7.30, 9, 10.30 i 12 sati te poslijepodne u 16, 18, 19.30 i 21 sat.

Zabavni dio proslave ovoga crkvenog goda ove se godine održava u Perivoju kralja Držislava, na prostoru “kod Školjke”, dok se štandovi sa svijećama, cvijećem i drugim prigodnim stvarima vezanim uz crkveni god nalaze u Tvrđi – prenosi Grad Osijek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)