Gradonačelnik Radić na 48. obljetnici Pravnoga fakulteta u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U povodu obilježavanja 48. godišnjice Pravnog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u četvrtak je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća – prenosi Grad Osijek.

Prigodnoj svečanosti, uz dekana izv. prof. dr. sc. Tunjicu Petraševića i djelatnike Fakulteta, nazočili su rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, dekani ostalih sastavnica osječkog Sveučilišta te brojni drugi uzvanici.

– Kontinuirano pratimo potrebe tržišta rada i osmišljavamo nove programe cjeloživotnog obrazovanja, ali isto tako i programe usavršavanja na poslijediplomskoj razini na kojoj izvodimo tri studija – specijalistički studij iz Kaznenog prava, Ljudskih prava te Prava i poslovne transakcije – rekao je dekan Petrašević.

Čestitavši Pravnom fakultetu Osijek na 48 godina uspješnoga rada, gradonačelnik Radić poručio je kako o važnosti i razvoju ovoga fakulteta dovoljno govori činjenica da je od dislociranoga studija došao do fakulteta koji godišnje upisuje 400 studenata.

– Koliko je bitan i jak govori i činjenica da je do danas ovaj fakultet završilo 7000 studenata. Za Grad Osijek su bitni jer se bave odgojem i obrazovanjem mlađih generacija, što je i plemenito i izazovno i odgovorno. Nadam se da će ispuniti sve ciljeve koje su postavili ispred sebe u znanstveno-istraživačkom i nastavnome radu. O važnosti osječkoga Sveučilišta dovoljno govori i činjenica da je svim novim investitorima koje smo doveli jedan od preduvjeta dolaska bilo i jako sveučilište te velik broj studenata. Nastavit ćemo i dalje razvijati dobru suradnju sa Sveučilištem i svim njegovima sastavnicama – kazao je gradonačelnik Radić.
Na vrijednoj obljetnici i uspješnome radu čestitke je uputio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

– Ova lijepa obljetnica prilika je za prisjetiti se rasta i razvoja fakulteta u posljednjih 48 godina tijekom kojih su se iskazali svojim studijskim programima, ali i znanstvenim radom. Okosnica njihovog uspjeha su upravo studenti, kojih je iz godine u godinu sve više, ali i vrijedni djelatnici Fakulteta, zahvaljujući kojima Pravni fakultet njeguje izniman ugled u društvu. Osječko-baranjska županija nastavit će ih podržavati na tom putu uspjeha, pružajući im podršku u provedbi zacrtanih projekata – rekao je zamjenik župana Miletić.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak istaknuo je nemjerljiv značaj osječkoga Pravnog fakulteta.

– To je jedna od najstarijih i najboljih sastavnica osječkog Sveučilišta koja je pokazala veliku društvenu odgovornost i osjećaj za potrebe hrvatskog društva, države i gospodarstva školovanjem vrijednog kadra. Upravo je kadar koji radi u pravosuđu, odvjetništvu, državnom odvjetništvu, gospodarstvu i državnoj upravi ogledalo njihovog rada na koji mogu biti ponosni jer pružaju nastavu s puno prakse dobivene na čak tri pravne klinike – istaknuo je Šušak.

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac naglasio je kako je zanimanje pravnika jedno od najodgovornijih i najtežih s obzirom da podupire mnoge grane ljudskog rada i djelovanja. Čestitavši Upravi Fakulteta na njihovom predanom radu, kazao je kako su upravo studenti njihova najbolja uzdanica i uporište da će između prava i pravde stajati znak jednakosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)