Gradonačelnik Radić dodijelio vrijednosnice za polaganje vozačkog ispita najboljim osječkim maturantima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako bi poticao izvrsnost među učenicima osječkih srednjih škola Grad Osijek već drugu godinu zaredom nagrađuje 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom. Vrijednosnice od 995 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim auto-školama po vlastitom izboru, maturantima je u petak uručio gradonačelnik Ivan Radić – prenosi Grad Osijek.

– Za ovu namjenu u proračunu smo osigurali 50.000 eura. Maturante biraju njihovi ravnatelji, odnosno njihove srednje škole po određenim kriterijima. Čestitam svim maturantima, ovo je nagrada za njihov marljiv rad i rezultate, ali i poticaj za sve buduće maturante. Svima im želimo uspjeh na vozačkom ispitu i daljnju sreću u životu – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je da Grad Osijek potiče izvrsnost i kroz stipendiranje učenika i studenata na području grada, a ove je godine za stipendije 35 najboljih učenika te 47 studenata u proračunu osigurano 102.000 eura.

– Također stipendiramo i sportaše pete i šeste kategorije, govorimo o kadetima i juniorima, i jedan smo od rijetkih gradova koji omogućava prijevoz i sportašima svih mlađih dobnih skupina. Što se tiče studenata, imamo i našu gradsko-poduzetničku stipendiju ”Najbolje za najbolje” koja iznosi 450 eura, u čemu Grad Osijek sudjeluje s 350 eura. Ulažemo i nastavit ćemo ulagati u mlade – poručio je gradonačelnik Radić.

Na ovoj vrijednoj nagradi, kojoj se osječki maturanti istinski vesele, Gradu Osijeku i gradonačelniku Radiću zahvalila je maturantica Medicinske škole u Osijeku Mateja Mak.

Kriteriji po kojima su škole odabrale maturante uključivali su sudjelovanje na natjecanjima gradske, županijske, državne i međunarodne razine, pohađanje dviju srednjih škola, uzorno vladanje, sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima, te prosjek ocjena od 4,00 do 5,00.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)