Gradonačelnik Radić darivao mališane DV Nevičica prigodom Sv. Nikole

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima posjetio je jučer djecu u Dječjem vrtiću Nevičica na Jugu 2 te ih obradovao priborom za crtanje prigodom blagdana svetog Nikole – prenosi Grad Osijek.

Djeca su upriličila prigodnu predstavu o gradu i pripremama za Božić te gradonačelniku uručila portret kojeg su sama naslikala.

– Vidim da djeca znaju crtati tako da će im ovaj crtaći pribor svakako poslužiti i biti od koristi. Dječji vrtić Nevičica jedan je od vrtića gdje smo preuredili jedan od takozvanih domarskih stanova u prostore za djecu. Tako smo radili u cijelom gradu i pametnom reorganizacijom prostora došli do činjenice da smo upisali svu djecu s oba zaposlena roditelja te ispunili zakonsku obvezu upisavši svu djecu 4+ godina – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako je u tijeku izgradnja triju i dogradnja dvaju dječjih vrtića ukupne vrijednosti 6,5 milijuna eura, od čega iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dolazi 4,2 milijuna eura.

– U proteklih 30 godina u gradu Osijeku izgrađena su samo dva vrtića, tako da ćemo izgradnjom ovih vrtića imati još bolje uvjete za našu djecu. Izdvajanja za vrtiće u 2024. godini su 9,5 milijuna eura, a 2021., kada sam postao gradonačelnik, bila su 5,5 milijuna eura. Nastavit ćemo i dalje pratiti potrebe koje budu imali dječji vrtići i podizati materijalne standarde – kazao je gradonačelnik Radić.

Ravnateljica osječkih dječjih vrtića Ana Mihaljević dodala je kako je u ovom vrtiću ove pedagoške godine prenamjenom domarskoga stana otvorena jedna dodatna jaslička skupina.

– Bilo nam je važno za djecu jasličke dobi naći dovoljno mjesta. Također, ovo je jedan od vrtića u kojem će se od sljedećeg kalendarske godine provoditi projekt Vrtko, u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom, a program će biti besplatan za svu djecu i njihove roditelje – najavila je Mihaljević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)