Gradonačelnik Ivan Radić primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Yavuza Selima Kirana.
Na sastanku su se razmatrale mogućnosti gospodarske suradnje između Osijeka i Turske – prenosi Grad Osijek.

– Osijek je gospodarsko, kulturno, znanstveno i sportsko središte istočne Hrvatske. Na dobrom smo geografskom položaju s odličnom prometnom povezanošću.  Osijek bilježi rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost u zadnjih 15 godina. U ovom trenutku Osijek je i među privlačnijim hrvatskim gradovima za investitore. Zbog velikog zanimanja ulagača širimo našu gospodarsku zonu u Nemetinu. Vjerujem da će osječki potencijal prepoznati i investitori iz Turske – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Turski veleposlanik Yavuz Selim Kiran spomenuo je duboke povijesne i kulturne veze Turske s Osijekom te izrazio volju za unaprjeđenjem ekonomskih i kulturnih odnosa u budućnosti.

Zahvalio je gradonačelniku na solidarnosti koju je Grad Osijek pokazao nakon potresa u Turskoj i uputio poruke solidarnosti gradonačelniku zbog požara koji se dogodio u Osijeku prošloga tjedna.

Veleposlanik Kiran podsjetio je i da Turska ove godine obilježava stotu obljetnicu Republike te zamolio Grad Osijek da se pridruži proslavi simboličnom gestom.

Gradonačelnik i veleposlanik u razgovoru su se dotaknuli i teme sutrašnje nogometne utakmice između Hrvatske i Turske, koja će se odigrati na osječkoj Opus Areni.

– Prva je to utakmica koju hrvatska reprezentacija igra na novom stadionu. Siguran sam da ćemo svjedočiti nogometnom, ali i navijačkom spektaklu – zaključio je gradonačelnik Radić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)