Gradonačelnik australskog grada prijatelja Canada Baya posjetio Osijek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin u petak se sastao s gradonačelnikom australskog grada prijatelja Canada Baya Angelom Tsirekasom te predsjednikom Hrvatskog društva u Sydneyju, rođenim Osječaninom Zvonimirom Kurtovićem – prenosi Grad Osijek.

– Iznimno mi je drago što je gospodin Tsirekas posjetio Osijek, gdje je posljednji put bio 2019. godine. Posebno mi je drago što je primijetio kako se u Osijeku u međuvremenu dogodilo mnogo pozitivnih promjena, i da je Osijek sada jedno veliko gradilište. Zadovoljstvo mi je reći kako na temelju prijateljstva dvaju gradova i inicijativa s obiju strana, u posljednje tri-četiri godine postoji suradnja naših IT tvrtki i razmjena od nekoliko milijuna eura. To je smisao gradova prijatelja, uz razvijanje dobrih odnosa i kulturne suradnje – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

– Zadovoljstvo mi je ponovno biti u Osijeku. Mnogi stanovnici Canada Baya imaju veze s Osijekom, a naše je prijateljstvo lijep način održavanja tih veza koje možemo dodatno unaprijediti. Vaš grad, u odnosu na ono što sam vidio posljednji put, još je više napredovao. Raduje me vidjeti novu tramvajsku infrastrukturu i druge projekte, prekrasne parkove, rijeku Dravu. Ovaj je sastanak bio odlična prilika za razgovor o nastavku naše suradnje – kazao je Tsirekas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)