Grad kontinuirano ulaže u osječki KBC. Preseljen i uređen Zavod za dermatologiju i venerologiju

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon 40 godina Zavod za dermatologiju i venerologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek konačno je preseljen u prostore bolnice u Huttlerovoj ulici. Stacionar Zavoda kroz dvije faze ujedno je uređen te je kapaciteta 14 ležaja – prenosi Grad Osijek.

– Zadovoljan sam što smo konačno stacionar Zavoda za dermatologiju preselili na glavnu lokaciju KBC-a Osijek. Predviđena obnova Zavoda uključuje tri faze; prva faza je bila vanjska vojnica, krov i vanjska stolarija, druga faza, kojoj sada nazočimo, je faza uređenja takozvane južne barake gdje je predviđen stacionar Zavoda za dermatologiju, a treća faza je uređenje sjeverne barake gdje će biti poliklinika Zavoda s dnevnom bolnicom – rekao je ravnatelj osječkog KBC-a doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med. i dodao kako su preseljenjem na novu lokaciju riješeni brojni problemi poput dizala, konzilijarnih pregleda, dovoza hrane, opranog rublja itd.

Zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku uz čiju financijsku pomoć je Zavod uređen i opremljen.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako Grad Osijek kontinuirano pomaže i ulaže u Klinički bolnički centar Osijek najavivši da će to nastaviti činiti i ubuduće.

– Nije nam bitno tko je osnivač jer zdravstvene usluge KBC-a koriste svi stanovnici grada Osijeka. Vidljiva su ulaganja u zdravstvo na području grada Osijeka odnosno našeg KBC-a. Za dan grada Osijeka otvorili smo novi, suvremeni Objedinjeni hitni bolnički prijam vrijednosti 22,5 milijuna eura. Nedavno je došao i novi PET/CT uređaj s kojim smo se svrstali uz bok KBC-u Zagreb, tu je i Hitna helikopterska medicinska služba. Ono što će svakako biti mega projekt je novi Klinički bolnički centar Osijek vrijednosti 750 milijuna eura, kojemu se svakako svi radujemo – istaknuo je gradonačelnik Radić.

– U zadnjih šest godina Osječko-baranjska županija je pomogla KBC Osijek s negdje oko 750.000 eura i tu nećemo stati. I dalje ćemo pomagati Klinički bolnički centar kako bi se poboljšali uvjeti za sve zaposlenike, a u konačnici i za sve naše sugrađane i pacijente koji gravitiraju KBC-u Osijek – poručio je obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić izvijestio je kako će se za projekt izgradnje novog kliničkog bolničkog centra ove godine raspisati javni natječaj.

– Ove godine će se riješiti imovinsko-pravni odnosi i građevinska dozvola. Projekt će biti spreman za raspisivanje javnog natječaja, kao i odluka Vlade vezana uz financiranje, nakon čega možemo početi s izgradnjom. To je ogroman projekt koji treba prilično operative i vremena da se završi – kazao je potpredsjednik Vlade i ministar Anušić.

Voditeljica osječkog Zavoda za dermatologiju Marija Šola, dr. med., izrazila je zadovoljstvo novim stacionarom rekavši kako su dosad radili u neuvjetnim prostorima.

– Pacijenti koji su trenutačno kod nas smješteni imaju možda čak i najbolje ili jednako dobre uvjete kao i u novo obnovljenoj zgradi hitnog prijema. Važnost ovih kreveta i stacionara je u tome što od Osijeka, odnosno od Iloka do Zagreba, nema mogućnosti hospitaliziranja pacijenata osim na našem zavodu, tako da, iako raspolažemo s 12 kreveta, tih 12 kreveta je izuzetno bitno za cijelu Slavoniju – zaključila je Šola.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)