[FOTO] U Osijeku održan Dan otvorenih vrata PU osječko-baranjske

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske započeo je na Šetalištu kardinala Franje Šepera, ispred zgrade „Bastion“, te se nastavio na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku na kojem je predstavljena kampanja ”Postani policajac/policajka” Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Cilj Dana otvorenih vrata bilo je upoznavanje velikog broja mladih s policijskim zanimanjem kako bi ih se motiviralo da se prijave na raspisane natječaje.

Policijska škola “Josip Jović” provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. 

Objavljen je natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. 

U Tvrđi su tako posjetitelji mogli vidjeti bogat program aktivnosti, s uvodnim govorom načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, Ladislava Becea, također, svojom prisutnošću podršku nam je dao i pomoćnik načelnika Policijske škole za nastavu Dražen Miličević s polaznicama Policijske akademije.

Pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije Osijek demonstrirati su elemente parterne gimnastike, tehnike džudo padova i obaranja, prikaze udaračkih tehnika box-a i kick box-a, tehnike Jiu-jitsu te prikaz obrane od nenaoružanog i naoružanog napadača.

Prikazane su nam i tehnike spuštanja alpinističkim užetom, tehnike i načini pucanja iz vatrenog oružja u sklopu taktičkog tima, rad sa psima napadačke namjene, taktički prikaz savladavanja kriminalne skupine.

Također, posjetitelji su mogli vidjeti vožnju spretnosti prometnih policajaca – motociklista, pokazni poligon prepreka tjelesnih i motoričkih sposobnosti na kojem su svoju spretnost mogli provjeriti budući kandidati za zanimanje policajac/policajka, koji su pripremili učenici i profesori Prve srednje škole Beli Manastir, tu nam je bio i robot Teodor kojega policijski službenici protueksplozijske službe Ravnateljstva policije koriste pri neutraliziranju eksplozivnih naprava i sumnjivih predmeta ali i drugim složenim situacijama bilo zbog opasnosti od eksplozija ili drugih nesreća. Posjetiteljima je usto simulirano mjesto događaja kaznenog djela, prezentirana im je izrada foto-robota, rad Schengen busa i vozila za nadzor državne granice Polaris te svi preventivni programi koje provode policijski službenici za prevenciju PU osječko-baranjske.

Na postavljenim štandovima veliku zainteresiranost posjetitelja privukla je izložena oprema koju svakodnevno u svom radu koriste svi rodovi policije.

Svojom prisutnošću podršku nam je pružio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić kao i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić koji su obišli štandove i upoznali se s policijskom opremom – priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)