[FOTO] Juniori zatvorili Skeet disciplinu na Pampasu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Proteklih dana na Pampasu su se odvijala posljednja natjecanja u Skeet disciplini Europskog prvenstva u streljaštvu u gađanju glinenih meta, čast da ju zatvore imali su najbolji juniorski strijelci, koji su se natjecali u subotu, nedjelju te jučer. Subota nam je donijela finala u individualnim disciplinama, nedjelja je bila rezervirana za miješane timove, dok su jučer snage odmjerili muški i ženski timovi.

Natjecanje u juniorskoj kategoriji u subotu je otvorilo šest natjecateljica, a najbolje su bile Elizaveta Boiarshinova iz Gruzije (1. mjesto), Miroslava Hocková iz Slovačke (2. mjesto) te Madeleine Russell Zarina iz Velike Britanije (3. mjesto). Borba za zlato bila je napeta, jer su obje natjecateljice imale 53 pogođene mete te su morale ići u raspucavanje, gdje je slavila predstavnica Gruzije rezultatom 2-1.

U muškoj kategoriji slavili su Panagiotis Gerochristos iz Grčke (1. mjesto), Andreas Pontikis s Cipra (2. mjesto) te Talijan Andrea Galardini (3. mjesto). Svakako treba istaknuti činjenicu kako je Panagiotis imao jednu metu više od Pontikisa (56-55), što mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Za nedjeljno finale u miješanim timovima borilo se 30 timova, no samo četvero je prošlo u borbu za medalje. Brončana medalja otišla je u ruke Slovaka Miroslave Hockove i Ladislava Németha koji su bili bolji od predstavnika Italije Marca Coca i Damiane Paolacci. Italija je u finalu za zlato imala još jedan tima koji se sastojao od Andree Galardinija i Sare Bongini, oni su rezultatom 47-37 pobijedili predstavnike Ukrajine Ivana Raguliu i Valeriju Bartyshevu.

Jučerašnji dan u timskoj kategoriji otvorile su natjecateljice, Talijanke Damiana Paolacci, Viola Picciolli i Sara Bongini svladale su Slovakinje Adelu Supekovu, Adrianu Zajíčkovu i Miroslavu Hockovu u borbi za zlato, dok su treće mjesto zauzele predstavnice Velike Britanije (Phoebe Grace Bodley-Scott, Sophie Hermann i Madeleine Russell Zarina), one su nastupile protiv ekipe iz Njemačke (Hannah Middel, Luise Middel i Emilie Bundan).

Talijani su ponovno imali razloga za slavlje, jer su zlato odnijeli i u muškoj kategoriji, gdje su Marco Coco, Francesco Bernardini i Andrea Galardini bili bolji od Finaca Lassi Akseli Matias Kauppinena, Eino Akseli Peltomäkija i Ukko-Pekka Mäkinena. Na trećem mjestu našli su se Nijemci Linus Simon Wienker, Tim Maurice Krause i Luis Lange, njihovi protivnici bili su predstavnici Cipra (Andreas Pontikis, Markos Kontopoulos, and Varnavas Theodorou).

FOTO i TEKST: GSD Osijek 1784

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)