Donna Vekić i RK „Nexe“ sportski laureati Osječko-baranjske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Najuspješnija sportašica Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka za 2022. godinu je tenisačica Donna Vekić (Teniski klub „Tennis Talents“ Osijek), a najuspješniji sportaš je vratar NK „Osijek“ Ivica IvušićRukometni klub „Nexe“ Našice je najuspješniji županijski sportski kolektiv, odnosno na razini Grada Osijeka laureat je Muški odbojkaški klub „Mursa“ – prenosi Osječko-baranjska županija.

Proglašenje najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih djelatnika u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji za 2022. godinu upriličeno je danas (24. veljače 2023. godine) u Dvorani Gradski vrt u Osijeku, a uz brojne sportaše i sportske djelatnike svečanosti su nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

– Sport u Osječko-baranjskoj županiji, osobito u zadnjih nekoliko godina, pokazuje puno veću razinu i po kvaliteti sportaša i rezultatima, imamo sportaše koji ostvaruju i svjetski zapažene rezultate, a sve to vidljivo i u javnosti. To je razlog što smo se nominirali te dobili titulu Europske regije sporta za 2024. godinu kada će cijela naša županija biti pod posebnim fokusom javnosti. Pripremamo niz velikih projekata i infrastrukturnih zahvata te ćemo sigurno opravdati naziv regije sporta. Sport je imao i uvijek će imati potporu Osječko-baranjske županije, a to očito daje i rezultate – rekao je župan Ivan Anušić te čestitao nagrađenim sportašima na ostvarenim rezultatima, baš kao i ostalim sportašima, njihovim trenerima, obiteljima i kolektivima.

Čestitke dobitnicima priznanja i nagrada te svim sportašima uputio je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. Zahvalio im je na promociji Grada diljem Hrvatske i inozemstva, a naglasio kako će Grad Osijek 2023. godine za sport izdvojiti 10,5 milijuna eura što ga svrstava u sam vrh među velikim gradovima. Najavio je nastavak dosadašnjih i novih ulaganja u sportske kolektive i infrastrukturu.

Izbor najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva Slavonije i Baranje počeo je 1957. godine kada su novinari „Glasa Slavonije“ odlučili obnoviti nešto ranije već započetu, ali ne i očuvanu akciju za odabir najboljeg sportaša u slavonsko-baranjskom području. Ovogodišnji izbor je tako 65. dodjela po redu, a obuhvatio je 12 kategorija nagrada i priznanja, od kojih 7 na svojoj razini dodjeljuje Zajednica športskih udruga grada Osijeka (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv, najuspješniji trener, najuspješniji sportaš i sportski kolektiv osoba s invaliditetom, „Trofej Kuna“ za perspektivne sportaše), 3 dodjeljuje Športska zajednica Osječko-baranjske županije (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv), a dvije nagrade dodjeljuje Glas Slavonije (Uzor-trofej “Matija Ljubek” i Nagradu „Sokol“).

Trofej „Kuna“ za perspektivne sportaše dobili su Andro Čokolić i Ivan Sabolek (Veslački klub Iktus), Roko Dimić (Atletski klub Slavonija-Žito), Ivor Gaće (Plivački klub Osijek), Nikola Hogl (Judo klub Mladost), Vita Jović (Mačevalački klub Dmitar Zvonimir) i Gabrijel Solar (Gimnastički klub Inova-gim).

Najuspješniji sportaš parasporta/sporta gluhih je Duško Božić (Športska udruga slijepih „Svjetlost“), a najuspješniji sportski kolektiv parasporta / sporta gluhih je Stolnoteniski klub „Slavonac“.

Najuspješniji trener je Saša Šešum (Atletski klub “Slavonija-Žito”).

Dobitnici Nagrade „Sokol“ su Mia Wild (Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek) i Goran Vincek (ekonom NK Osijek i nogometne reprezentacije Hrvatske).

Uzor-trofej “Matija Ljubek”primio je Zvonimir Kovačević (Građansko streljačko društvo „Osijek 1784.“ Osijek).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)