Dodjelom priznanja i zahvalnica za višestruke darivatelje krvi u Osijeku svečano obilježen Dan darivatelja krvi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svake godine tijekom listopada Hrvatski Crveni križ obilježava Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj. Svečanosti organiziranoj u Osijeku nazočili su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić i zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković – prenosi Grad Osijek.

– S ponosom moram istaknuti kako je Gradsko društvo CK Osijek na području svog djelovanja (grad Osijek i sedam okolnih općina) drugo u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza na ukupan broj stanovnika, a Osječko-baranjska županija je prva županija po broju prikupljenih doza na broj stanovnika. Svi ti rezultati ne bi bili mogući bez izvrsne suradnje s KBC-om Osijek i Zavodom za transfuzijsku medicinu, kao i suradnje s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović.

„Dan dobrovoljnih davatelja krvi zaista je jedan poseban i velik dan s obzirom da obilježavamo dan naših najvećih humanista, jer darivanjem dijela sebe pomažu drugima. Grad Osijek  uvijek je bio i uvijek će biti podrška  Gradskom društvu Crvenog križa Osijeka u svim aktivnostima i projektima koje provode na dobrobit građana grada Osijeka“ – rekla je zamjenica Jasenka Crnković.

Priznanja je primilo 9 žena za 35 puta darovanu krv, 77 muškaraca za 50 puta darovanu krv, 28 muškaraca za 75 puta darovanu krv i 14 muškaraca za 100 puta darovanu krv. Za izvanredan uspjeh za 125 puta darovanu krv zahvalnicu su primila dvojica muškarca, za 150 puta darovanu krv jedan muškarac i za 175 puta također jedan muškarac. Obiteljsku zahvalnicu primilo je šest obitelji, a završnu zahvalnicu dva muškaraca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)