Dodijeljene 84 stipendije osječkim učenicima i studentima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osječki gradonačelnik Ivan Radić dodijelio je 84 učeničke i studentske stipendije za školsku odnosno akademsku godinu 2023./2024.

„Govorimo o 52 studentske te 32 učeničke stipendije za što smo u gradskom proračunu osigurali oko 110 tisuća eura. Kada govorimo o studentskim stipendijama, riječ je o stipendiji od 1600 eura godišnje, a učenička stipendija iznosi 800 eura godišnje.“- istaknuo je gradonačelnik Radić te podsjetio i na druge osječke gradske programe kojima se potiče i nagrađuje izvrsnost među učenicima i studentima – prenosi Grad Osijek.

„Za najboljih 50 maturanta plaćamo vozački ispit, i tu smo jedan od rijetkih gradova, za što smo u proračunu osigurali 50 tisuća eura. Također smo prvi grad koji je osigurao Gradsko- poduzetničku stipendiju zajedno s Udrugom Osijek Softver City i osječkim gospodarstvenicima kojom želimo potaknuti studente na studiranje i rad u Osijeku. Kupili smo odmaralište u Omišlju gdje ćemo naše osnovnoškolce slati na ljetovanje na otok Krk. Kroz ITU mehanizam, kroz fondove EU, u čemu smo najbolji u Hrvatskoj, radit ćemo i novu gradsku knjižnicu, nadograđivati osnovne škole jer ih želimo prilagoditi cjelodnevnoj nastavi te ćemo u mnogim školama raditi i nove školske sportske dvorane.“- izjavio je osječki gradonačelnik te podsjetio da je u tijeku i izgradnja nove zgrade Prve gimnazije za koju je Grad Osijek darovao zemljište u vrijednosti oko 500 tisuća eura, te da od Nove godine Grad Osijek uvodi još jedan program nagrađivanja najboljih učenika, profesora i mentora za što je u proračunu osigurano 50 tisuća eura.

„Izuzetno sam sretna i ponosna na sve učenike i studente koji su danas dobili stipendiju. Nije to samo novčani iznos, na kojemu smo zahvalni, to je ujedno i odgovornost i čast biti stipendistom Grada Osijeka.“- izjavila je Katja Lončar, studentica edukacijske rehabilitacije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

„Mi ćemo nastaviti pratiti njihov rad, a moja poruka nagrađenim učenicima i studentima je da nastave biti jednako marljivi i uspješni, na ponos svojih roditelja i obitelji, ali i grada Osijeka.“ – rekao je gradonačelnik Radić, te svim stipendistima i njihovim obiteljima poželio sretnu i uspješnu 2024. godinu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)