Dario Fančović poveo odbojkašice Osijeka u pripreme za novu superligašku sezonu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Odbojkašice Osijeka odrađuju pripreme za novu sezonu u najjačem hrvatskom rangu. U novo izdanje Superlige Osječanke će voditi novi trener, Dario Fančović, koji se vraća na seniorsku klupu ŽOK Osijek nakon što je prethodnih godina radio s mlađim kategorijama, a naslijedio je Tomu Pauna – prenosi Sport Osijek.

Pred Fančovićem je dobra situacija jer od prvog dana priprema na raspolaganju ima kompletan igrački kadar. U osječki su se klub vratile Tatjana Gajić, koja je prošle sezone nastupala za Ennu Vukovar, Ivana Lovrić (Vinkovci) te Mirna Matković koja se nakon stanke vratila odbojci. Nova imena u odnosu na prošlu sezonu su i pridošlice iz susjednih klubova, mlade i perspektivne Lucija Mandić (Ferivi Višnjevac), Sara Đurišić (AOK Osijek) i Lea Tkalec (Baranja), dok su klub napustile Dorja Sulić, Nada Dragović te Marina Volmut. U kadru i dalje ostaju Lucija Lizatović, Aurela Štebih, Mia Kainz, Rea Rajndl, Anja Jurić, Taisa Weinand, Maria Lovrić, Leonarda Stojković, Inga Rukovanjski, Nika Županić, Nika Višević i Mateja Karatović.

Fančović će sa svojim igračicama svih šest tjedana priprema odraditi u svom gradu. Nova superligaška sezona kreće 30. rujna, Osječanke je otvaraju susretom u Gradskom vrtu protiv Dinama, a do tada je u planu odigravanje većeg broja prijateljskih utakmica. Prve bi trebale biti početkom rujna, što znači za desetak dana.

“Planiramo odigrati šest do osam pripremnih susreta, a izgledno je da to neće biti protiv domaćih klubova nego onih iz BiH, Srbije te Mađarske” – rekao je trener ŽOK Osijek koji je zadovoljan načinom na koji su odrađeni prvi treninzi.

Nema primjedbi ni na kadar s kojim raspolaže iako ne bi imao ništa protiv ni da se pojača s barem još jednom igračicom do kraja prijelaznog roka (15. rujna).

“Najtanji smo na poziciji primača i tu želimo dovesti jednu iskusnu igračicu, koja mora biti pojačanje, a ne prinova. Pratimo tržište, imali smo neke želje, no nije lako sve uklopiti u financijsku konstrukciju. Prijelazni rok tek počinje, ako se ukaže prilika dovest ćemo nekoga, ako ne krenut ćemo u sezonu s aktualnim kadrom” – pojasnio je Fančović.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)