Dan sigurnijeg interneta – preventivno edukativna predavanja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dan sigurnijeg interneta, u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj već 21. godinu obilježavamo svaki drugi utorak u veljači.

Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske organizirala je preventivna i edukativna predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola.

Tijekom siječnja i veljače održane su edukacije učenicima osnovnih škola u Osnovnoj školi Ladimirevci, Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Čepinu, Osnovnoj školi Bilje, Osnovnoj školi „Retfala“, Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Semeljcima, Osnovnoj školi Hrvatski sokol u Podravskim Podgajcima, Osnovnoj školi Petrijevci, Osnovnoj školi Svete Ane u Osijeku, Osnovnoj školi „Matija Gubec“ Magadenovac, Osnovnoj školi Matija Gubec Piškorevci, Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu, Osnovnoj školi Antunovac i Područnoj školi Ivanovac te učenicima srednje Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ u Osijeku gdje se policijskoj službenici pridružila i policijska službenica I. Policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin.

Ukupno je educirano oko 700 djece u osnovnim školama i 55 djece u srednjoj školi. Predavanja će se nastaviti tijekom veljače kao i u narednim mjesecima do kraja školske godine.

Tijekom predavanja i edukacija s učenicima se razgovaralo o  opasnostima i problemima koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo današnja sredstva komunikacije, odnosno društvene mreže.

S takvim ponašanjem želimo smanjiti opasnost činjenja kaznenih djela putem Interneta na štetu djece te upozoriti na elektroničko odnosno vršnjačko nasilje.

Istovremeno, kroz preventivnu temu „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ obrađena je i tema „Zajedno protiv govora mržnje“ te preventivna kampanja „Web heroj“.

Ako sumnjate na nasilje na internetu ili ako uočite nezakonit sadržaj na internetu, isto možete prijaviti na aplikaciju Red Button, nazovite 192 ili dođite u nadležnu policijsku postaju.

Za informacije o modelima kibernetičkih prijevara posjetite Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“.

Izvor: PU osječko-baranjske

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)