Budi navijač, a ne razbijač i zajedno protiv govora mržnje na Opus areni

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na  osječkom nogometnom stadionu „Opus Arena“ u subotu odigrana je nogometna utakmica  između NK Osijeka i NK Lokomotiva. 

Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske pridružile su se gledateljima i navijačima kako bi provele preventive projekte „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“.

Policijske službenice poticale su navijače na korektan i „fair play“ odnos prema navijačima suparničke ekipe, na pridržavanje svih zakonskih propisa, a posebno da na sportska događanja ne dolaze pod utjecajem alkohola ili droga, da ne unose i koriste pirotehnička sredstva, zastave ili natpise s obilježjima koji potiču na mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, da ne pale i uništavaju navijačke rekvizite i druge predmete te da ne ulaze u natjecateljski prostor i prostor koji je namijenjen sucima i trenerima.

Poruku koju šalju policijski službenici je zabavite se i miroljubivo podržavajte svoj klub za koji navijate bez vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja – priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)