Budi navijač, a ne razbijač i zajedno protiv govora mržnje na Opus areni

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Opus Areni u Osijeku prošlog je petka odigrana Međunarodna kvalifikacijska nogometna utakmica Lige nacija za žene, između reprezentacija Hrvatske i Norveške, na kojoj je policijska službenica za prevenciju Policijske uprave osječko baranjske provela preventivne projekte „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“ – prenosi PU osječko-baranjska.

Prije početka utakmice, prilikom ulaska na stadion i na stadionu, policijska službenica za prevenciju razgovarala je i dijelila edukativno-informativne materijale gledateljima i navijačima, osobito djeci i mladima, s ciljem upoznavanja o stvaranju veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja, o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Također, cilj je podizanje razine svijesti o međusobnoj toleranciji, suzbijanju diskriminacije na osnovu rasne, vjerske, nacionalne pripadnosti, boje kože, spola, jezika, političkog uvjerenja, socijalnog podrijetla, imovinskog stanja, dobi, društvenog položaja, imovinskog stanja, bračnog statusa, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja i spolne orijentacije.

Osim toga, protekle subote u sportskoj dvorani u Našicama, odigrana je rukometna utakmica Hrvatske Premijer lige između Rukometnog kluba „Nexe“ Našice i Rukometnog kluba „Varaždin 1930“.
Policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i kontakt-policajci Policijske postaje Našice iskoristili su priliku te posjetiteljima i navijačima prezentirali preventivne projekte „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, uz podjelu edukativno-preventivnih materijala.

Poruku koju šalju policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske je da se svi navijači na sportska događanja dolaze zabaviti i miroljubivo podržati svoj klub za koji navijaju bez vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)