Brođanin Gabrijel Veočić europski je prvak u boksu, pobijedio je domaćeg borca u Beogradu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: HBS

Foto: HBS


Brođanin Gabrijel Veočić (22) postao je europski prvak u kategoriji do 80 kilograma. Na finalu Europskog prvenstva u Beogradu, jednoglasnom odlukom sudaca nadmašio je domaćeg borca Rastka Simića. Veočić je bio agresivniji u prvoj rundi, isporučivši veći broj preciznih udaraca koji su bili dovoljni za bodovanje sudaca u njegovu korist, osvojivši svih pet bodova – prenosi SiB.hr.

U drugoj rundi, Simić je pokazao veću opasnost, zbog čega su dvojica sudaca dala prednost njemu, no trojica su i dalje dala rundu Veočiću. S ogromnom prednošću iz prve dvije runde, Veočić je u trećoj rundi bio opušteniji, uspješno odbijajući napade protivnika koji je bio svjestan zaostatka te uspio postići nove precizne udarce u kontrama. Stoga su svih pet sudaca dodijelili treću rundu Veočiću.

Ovo je najveći uspjeh u karijeri za Veočića do sada. Prije dvije godine, bio je europski prvak u kategoriji do 22 godine, dok je prošle godine osvojio srebro na Europskim igrama, što mu je osiguralo nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Parizu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)