Branimir Glavaš: “Od kada smo prešli na €, procjenjujem da je već “maznuto” preko milijardu kuna”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zamjena valute iz Hrvatske kune u euro i dalje je aktualna tema. Danas je posljednji dan kada se Hrvatska kuna može koristiti, a od sutra će građani preostale kune moći mijenjati u poslovnicama Fine i Hrvatske pošte sve do 1.1.2024., a nakon toga jedino u HNB-u.
Povodom zamjene valuta i zbrinjavanja novca putem svog Facebooka obratio se i Branimir Glavaš.
Objavu prenosimo u cijelosti:

“GDJE SU “DUGE CIJEVI” KOD ODVOZA KUNA, NAKON 1.SIJEČNJA 2023.?
Zašto se vlast ovako ne odnosi i prema kuni koja se već 15 dana povlači iz opticaja? Iako sa današnjim danom kuna prestaje biti sredstvo plaćanja, kuna se još do kraja ove godine bez ikakvih problema može ponovo “legalno” vratiti kroz financijske tijekove pranjem novca u financijski sustav RH ponovnom promjenom u €-e.
Da nešto od samog starta ne štima i nije slučajno govore mi provjerene informacije kako se FINA ponaša već od 15.prosinca do kraja 22. godine sa kunama, a naročito od 1.siječnja do danas, prilikom povlačenja kuna.
Već u drugoj polovini prosinca više nitko nije morao predavati gotov novac (kune) propisno složen i spakiran u buntove (licem na lice). Zašto? Zato što to nitko više nije brojao! Od 1. siječnja do danas (14.siječnja) FINA uopće nije brojala i kontrolirala predan novac (kune), već broje samo vreće, a što je najgore takav su naputak dobili od nadležnih iz ZG.
ZAKLJUČAK: FINA je leglo uhljeba i stranačkih parazita i leglo mogućeg teškog kriminala u ovo vrijeme prelaska na € i FINA-u jednostavno treba ukinuti, a stranačke uhljebe poslati na Zavod za zapošljavanje.
Iz osobnih saznanja što se je događalo u zadnjih petnaestak dana od kada smo prešli na €, procjenjujem da je već “maznuto” preko milijardu kuna, koje će u narednih godinu dana ponovnom konverzijom biti “legalno” vraćene u financijski sustav RH.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)