Besplatan koncert fada povodom Dana zaljubljenih u Centru za kulturu Đakovo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom ovogodišnjeg Dana zaljubljenih, Centar za kulturu Đakovo odlučio je svoje posjetitelje nagraditi besplatnim koncertom fada koji će u petak, 16. veljače s početkom u 20:00 izvesti Jelena Radan i Pedro Abreu. Priča je to o čežnji i neispunjenim željama – o saudade, o najvećoj Amaliji Rodrigues i portugalskom narodu.

Jelena dugi niz godina pjeva svoj fado koji iscjeljuje stanje ravnodušnosti, kako ona to voli reći. Fado je pronašao Jelenu, a Jelena uživa u fadu u pauzama između koncerata autorske glazbe, no nerijetko ih i povezuje. Pedro je donio miris Madeire i znalački aranžirao pjesme koje je Jelena probrala kao one koje joj najviše znače. Pjesme, okosnica ovog fadokoncerta, one su koje nas vode na putovanje sudbine i volje, mora i vjetra, straha i čežnje…

Što je to što nas u fadu ne čini ravnodušnima, ako ga fadistaizvede kako treba? Saudade je taj osjećaj sjete, čežnje, bolna praznina neispunjenih želja, ali i vapaj, ponos, traganje.

Više informacija o nadolazećem koncertu možete pronaći na službenoj Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo te na mrežnoj stranici: https://czk-djakovo.hr/.  

Kontakt osoba: Domagoj Perković, domagoj.perkovic@czk-djakovo.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)