Ambiciozni planovi Športske zajednice OBŽ za 2023. godinu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Osijeku je danas (12. prosinca 2022. godine) održana redovna, 76. sjednica Skupštine Športske zajednice Osječko-baranjske županije na kojoj je usvojen Program javnih potreba u sportu na području Osječko-baranjske županije za 2023. godinu. Između ostalih točaka, usvojen je i Financijski plan za iduću godinu te donesen Pravilnik o kriterijima za sufinanciranje programa/projekata iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu – prenosi Osječko-baranjska županija.

Uz zastupnike, glavnog tajnika Dubravka Ižakovića i predsjednicu ŠZ OBŽ Zvjezdanu Tuma-Pavlov, sjednici su nazočili župan Ivan Anušić i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Župan Anušić je govorio o značaju i ulozi sporta na području Županije, kao i uopće u životu svake osobe, osobito kod djece, a naglasio je projekte i programe kojima Županija nastoji podići ukupni standard i mogućnosti za bavljenje sportom i za zdrav život. Posebno je govorio programima i planovima koji se otvaranju nakon proglašenja Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta za 2024. godinu, i to od izgradnje sportske infrastrukture do ulaganja u sportski inkubator, edukacije i druge projekte.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač zahvalio je županu Anušiću na svim aktivnostima koje Županija podržava i inicira, a osobito je pohvalio kontinuiranu i dobru suradnju Županije i HOO-a na projektima.

Nakon sjednice Skupštine Športske zajednice OBŽ u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt održana je edukacijska radionica pod nazivom „Glas žena u sportu“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)