86 000 eura za obnovu cesta u Zagorskoj i Mažuranićevoj ulici u Josipovcu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Završena je sanacija kolnika u Zagorskoj ulici u Josipovcu u dužini oko 265 metara i širini oko šest metara, kao i u dijelu Ulice Ivana Mažuranića (južni krak prema Domu zdravlja) gdje su obavljeni radovi na sanaciji kolnika u dužini od oko 150 metara i širini oko 3,5 metara – prenosi Grad Osijek.

Radove je u srijedu obišao zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te izvijestio kako je riječ o investiciji vrijednoj 86 000 eura, a radove je izvela gradska tvrtka Unikom. Od većih projekata u ovom prigradskom naselju naglasio je završetak prve faze uređenja oborinske odvodnje u Župi svetog Luke.

– Prva faza je bila ukupne vrijednosti 435 000 eura, duljina zahvata je bila oko 700 metara, a početkom sljedeće godine, ovisno o vremenskim uvjetima, započet će radovi na drugoj fazi vrijednosti oko 335 000 eura. Duljina zahvata u toj drugoj fazi je oko 550 metara i time će biti riješen dugogodišnji problem s oborinskom odvodnjom u Župi sv. Luke – najavio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Govoreći o problemima s oborinskom odvodnjom zamjenik gradonačelnika podsjetio je na srpanj 2021. kada se nekoliko dijelova grada suočilo s velikom količinom oborina dodavši kako su sve kritične točke u gradu ili već riješene ili u postupka rješavanja.

– Vjerujem da će do kraja ovoga mandata cijeli grad manje-više, odnosno one najkritičnije točke, poput Ulice Bele Bartoka u Retfali, gdje se također trenutačno izvode radovi, biti riješene i da ćemo biti sigurni u slučaju većih oborina – rekao je Vulin.

Dodao je kako je u proračunu za 2024. planirano 15 posto više sredstava za prioritete gradskih četvrti i mjesnih odbora u odnosu na 2023., odnosno 27 posto više u odnosu na 2022. godinu.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, pojasnio je kako su radovi trajali desetak dana te obuhvatili uklanjanje dotrajalog asfaltnog sloja i novo asfaltiranje, s tim da je u jednom dijelu Mažuranićeve ulice uređeno i novo parkiralište.

Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac, istaknuo je kako su ove godine sanirane ceste još i u Kolodvorskoj i Dalmatinskoj ulici najavivši za iduću godinu rekonstrukciju Jungertove i dijela Dravske ulice.

– Rastu sredstva za prioritete, nastavljamo dalje s našim prioritetima i dolazimo do toga da će Josipovac biti jedno poželjno mjesto za život – zaključio je Mihaljević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)