34. Ladimirevački divani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prva subota u prosincu rezervirana je za tradicionalne Ladimirevačke divane, manifestaciju za koje ovo malo slavonsko mjesto živi cijele godine. Prilika je to za prisjećanje i njegovanje bogate tradicije ovog kraja kroz običaje, pjesmu, domaću hranu i vrhunsku zabavu – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Manifestacija Ladimirevački divani prilika je mještanima i njihovim gostima za okupljanje, druženje i zabavu. Osobito mi je drago što su ovogodišnji Divani privukli ovako veliki broj gostiju, a naše mlađe generacije itekako su uključene u organizaciju ove manifestacije. Prilika je to da se prisjetimo i onih koji su stvarali prve Divane, a nisu više s nama jer se s godinama smjenjuje već treća ili četvrta generacija mještana koji sudjeluju u pripremi, pjesmi, plesu i očuvanju naše kulture i tradicije – rekao je Goran Ivanović, saborski zastupnik i jedan od organizatora.

Uz zvuke starih instrumenata i nošnje ladimirevačkog kraja, gosti su imali priliku kušati domaću hranu i tradicionalne slastice. Cilj je programskog dijela Ladimirevačkih divana pokazati širokogrudnost i gostoljubivost šokačkog čovjeka, kvalitetno zabaviti goste i prikazati im nešto od već pomalo zaboravljene šokačke tradicije, istaknuli su organizatori. Ovogodišnje Divane uz brojne goste posjetili su i osječko-baranjski župan Mato Lukić i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

– Malo je manifestacija s ovako dugom tradicijom, a 34. Ladimirevački divani ispunjavaju sva očekivanja gostiju koji su večeras ovdje. Slavonija i Baranja imaju iznimno bogatu i raznoliku kulturu i tradiciju i lijepo je vidjeti da u mjestima poput Ladimirevaca njeguju i čuvaju svoj povijesni i kulturni identitet prenoseći ga na mlađe generacije – rekao je Lukić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)