Ovogodišnji pobjednik 44. požeške Kulenijade je kulen bake Ive Mihalj iz Našica, odabran između 61 natjecatelja iz cijele Slavonije i Baranje, a ove godine i jednog natjecatelja i iz Šibensko-kninske županije. Šampionsku plaketu uručila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda. Proglašeno je i pet dobitnika Zlatne medalje, koje je u ime Grada Požege uručila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.
Požeška kulenijada tako već 44. put nastavlja promicanjem bogate gastronomske baštine Slavonije, naglašavajući važnost tradicionalnih načina proizvodnje hrane. Cjelokupni program koji je organizirala Turistička zajednica Grada Požege pod pokroviteljstvom Grada Požege se sastojao od natjecanja u kojem suci ocjenjivali prijavljene uzorke kulena na temelju okusa, teksture i ukupne kvalitete i predavanja za proizvođače na temu „Proizvodnja tradicionalnih slavonskih mesnih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima“ koje je održala Ana Mrgan, profesorica na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi.
Kulen je poznata tradicionalna mesna delicija izrađena od najfinijih komada svinjskog mesa, začinjena paprikom, češnjakom i drugim začinima, što joj daje izrazito bogat i pikantan okus. Priprema kulena uključuje pedantan proces sušenja koji može potrajati nekoliko mjeseci, dopuštajući da se okusi stope i pojačaju. Svaki vrsni kulenar ima posebnu recepturu i poneke tajne sastojke. Zato je kulen kao posebna poslastica odabran za jelovnike u svečanim prigodama, a njegov snažan okus i aromatični profil čine ga traženom delicijom za ljubitelje hrane diljem svijeta.