Marin Županović zlatni u Ostravi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sjajni paraatletičar Slavonija-Žita Marin Županović ostvario je još jedan veliki međunarodni uspjeh u bacanju koplja. Na međunarodnom mitingu u češkoj Ostravi u konkurenciji sedam natjecatelja spojenih kategorija F53-F54-F55 Županović je dominirao natjecanjem u F54 te osvojio zlatnu medalju s rezultatom vrijednim 655 bodova – prenosi Sport Osijek.

S tim je uvjerljivo slavio ispred konkurencije koju su predvodili Česi Aleš Kisy (538, F53) i Michal Rotter (524, F55). Zadovoljstvo je tim veće jer su vremenski uvjeti bili daleko od idealnih.

Odličan i s novom tehnikom

„U Češkoj je kiša padala danima, bila je i niska temperatura, osam stupnjeva i teško je nešto u listopadu bolje planirati s terminima mitinga. Evo, primjerice kod nas su sada bolji vremenski uvjeti s 20-ak stupnjeva. Ali odradio sam najbolje što sam mogao u tom trenutku, što je bilo dovoljno za pobjedu nad konkurentima. Bile su spojene još dvije kategorije, ali ja sam u svojoj uspio napraviti dovoljnu bodovnu razliku u odnosu na druge“, pričao je osječki paraolimpijac, koji je mijenjao tehniku izbačaja.

„Napravili smo neke izmjene u tehnici, jer smo s dosadašnjom stigli do maksimuma, a htio sam bacati do većih daljina. To je zahtijevale veće izmjene, primjerice u položaju lakta prilikom izbačaja i mislim da će to donijeti rezultate. Zadovoljan sam nastupom u Ostravi, lani sam tu bio četvrti i znao sam da ću se morati vratiti i poboljšati to. To je već treće ovosezonsko zlato na mitinzima, slavio sam već u Srbiji i Švicarskoj, a veliki je rezultat bilo i srebro iz talijanskog Jesola ovog ožujka jer mi je to donijelo status vrhunskog sportaša prve kategorije pri Hrvatskom paraolimpijskom odboru.“

Slijedi državno prvenstvo u Puli

Uspjeh u Češkoj na neki je način zaokružio uspješnu sezonu za Županovića, koji je želi dovršiti na predstojećem državnom prvenstvu.

„Stvarno sam napravio dobar posao ove godine, još slijedi Prvenstvo Hrvatske u Puli za desetak dana. Naporno je bilo, ali izgurao sam, a i sve je lakše uz dobre rezultate. Nakon toga onda se već polako krećemo pripremati za narednu sezonu gdje je glavni cilj Svjetsko prvenstvo.“

Marin je i ove godine imao veliki cilj na međunarodnoj sceni – nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Izborio je normu, no nažalost u Pariz nije otišao zbog razloga koje bismo mogli svrstati u birokratske.

„Ukupno nas je 13 izborilo norme za POI, no Hrvatska je dobila samo deset kvota pa je nas troje tako ostalo bez Pariza. Naravno da mi je žao, no to me neće pokolebati i vjerujem da ću nagodinu izboriti odlazak na Svjetsko paraatletsko prvenstvo.“

Foto: AK Slavonija – Žito

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)