Udruga Aktivni umirovljenici Osijek proslavila 10. obljetnicu rada i vođenja dnevnog boravka za umirovljenike u Županijskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin u četvrtak je nazočio svečanosti obilježavanja 10. obljetnice rada Udruge Aktivni umirovljenici Osijek te vođenja dnevnog boravka za umirovljenike u Županijskoj ulici – prenosi Grad Osijek.

Tom prigodom poručio je kako Grad Osijek podržava osječke umirovljenike, njihove ideje i aktivnosti te čestitao na jubileju, ali i na povezivanju s drugim udrugama, osobito s mladima.

– Grad Osijek apsolutno podržava rad naših umirovljeničkih udruga, a pokušavamo i na druge načine podići razinu kvalitete života naših umirovljenika u onome što je u našoj moći i nadležnosti – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin, ističući projekte koji će poboljšati život umirovljenicima.

– Zajedno s Osječko-baranjskom županijom ušli smo u projekt dogradnje Doma za starije i nemoćne u Drinskoj ulici. Investitor gradnje potpuno novog krila bit će Grad Osijek, a OBŽ će financirati njegovo opremanje te kao osnivač Doma nastaviti upravljanje i subvencioniranje smještaja. Također, u postupku smo javne nabave za izvođenje radova obnove gradskog odmarališta u Omišlju, gdje u mjesecima izvan špice sezone planiramo slati umirovljenike. Osim toga, planiramo za umirovljenike i dalje organizirati besplatne plesnjake, kako bi imali sadržaje koji ih vesele, što pokazuje i njihov odaziv koji je uvijek iznimno dobar – kazao je zamjenik gradonačelnika.

Predsjednica Udruge Jelena Dodig zahvalila je partnerima udruge, koji su se također okupili na svečanosti, te se osvrnula na proteklo desetljeće.

– Ponosni smo i veseli što u ovoj našoj dobi obilježavamo ovako visoku obljetnicu. Krenuli smo kao početnici, bez iskustva u organizaciji, no polako smo utirali put i otvarali neke nove mogućnosti i sadržaje. Naš dnevni boravak nije samo mjesto pukog okupljanja i zabave, ondje se odvijaju i brojne druge aktivnosti koje unaprjeđuju život umirovljenika. Imamo i dobru suradnju s mladima, s Pravnim i Filozofskim fakultetom, DKolektivom, koji je večeras ovdje s nama, a koji je dao jednu novu dimenziju radu našeg dnevnog boravka. Pokazali smo da među generacijama ne postoje samo razlike, nego i puno sličnosti, i da možemo pronaći zajedničke teme i jedni druge obogatiti – zaključila je Dodig.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)