Impresivan profesionalni debi 27-godišnjeg Osječanina Antonija Krajinovića!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Zagrebu je proteklog vikenda održana velika i popularna manifestacija Glory95 za brojne ljubitelje borilačkih sportova. Naime, ovaj je događaj među njima poznat kao vrlo kvalitetna promocija boraca koji nastupaju u amaterskoj konkurenciji i pritom postižu velike uspjehe na europskoj i svjetskoj sceni. Profesionalnog iskustva do sada nisu imali ili ga je u njihovom slučaju bilo malo,  a dobili su priliku pokazati koliko vrijede među onima koji praktički žive od  profesionalnih borbi. Među njima se našao i 27-godišnji Osječanin i član Kickboxing kluba Sveti Duh, aktualni svjetski prvak iz Portugala prošle godine Antonio Krajinović. Svoju je snagu i razorne udarce na najbolji način pokazao protiv vrlo iskusnog Tea Mikelića i za manje od minute natjerao svoga protivnika na predaju, budući da je to bila posve neravnopravna borba u kojoj je „Krajina“ u stalnoj ofenzivi kročio put do impresivne pobjede. Iz suparničkog kuta je, stoga, bačen ručnik u ring, budući da je Mikelić bio vidno uzdrman u više navrata – prenosi SportOsijek.

Kontraš koji voli plasirati što više udaraca

Tako je Antonio potvrdio ono što je i navijestio uoči Gloryja, rekavši da će biti itekako aktivan od prve sekunde. 

Uvijek se krećem prema naprijed. Kažu mi da imam snažne krošee i aperkate,  kontraš sam i jako dobro koristim tu činjenicu. Prošlogodišnje zlato na Svjetskom prvenstvu to najbolje potvrđuje i rezultat je upravo borbe u kontragardu. Volim borbu držati dinamičnom uz puno udaraca, a volim i klinč. Drago mi je da sam u svom prvom profesionalnom nastupu ostavio ovakav dojam i ostvario pobjedu. Bilo je prvo, pa muško! Zahvaljujem svima na podršci, a posebno onima koji su me došli uživo bodriti u Zagrebu, što mi je stvarno puno značilo. Hvala cijelom timu ljudi iz KBK Sveti Duh i svima koji su mi pomogli tijekom priprema. I naravno, hvala Bogu na ovakvom ulasku u profesionalne vode, rekao bih – sa stilom, istaknuo je Krajinović.

Magistar elektroenergetike i svjetski prvak

Bolji poznavatelji sporta u našem gradu znaju da Antonio već godinama postiže odlične rezultate na međunarodnoj sceni u kickboksu, a lani je proglašen i sportašem godine grada Osijeka. Također, vrijedno je istaknuti kako je stekao i titulu magistra elektroenergetike te je uspješno uspio povezati sportske i radne obveze. S obzirom na posao kojemu je također vrlo posvećen, teško mu je bilo odgovoriti na pitanje o nastavku profi-karijere pa ćemo na to još malo pričekati. No, njegov prvijenac u Gloryju je bio fantastičan i mnogi bi ga željeli ponovno vidjeti na toj atraktivnoj razini. Na startu je potvrdio kako pripada biranoj eliti i da bi imao što pokazati i u nekim sljedećim borbama. 

Foto: Glory kickboxing

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)