“Rekorder” vikenda 46-godišnji Osječanin s 2,46 promila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

U razdoblju od 13. do 15. rujna 2024. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 14 vozača osobnog automobila, dva biciklista i jedan vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 160 prekršaja od kojih 61 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, sedam nekorištenje sigurnosnog pojasa, tri korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, tri upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, četiri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 82 ostala prekršaja.
 
Upravljao automobilom s 2,46 promila
OSIJEK – Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 23,20 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljen 46-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,46 promila alkohola u krvi.
 
VALPOVO – U Valpovu je 15. rujna oko 1 sat u nadzoru prometa zaustavljen 32-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,95 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
BELIŠĆE – U Belišću je 14. rujna u 22,18 sati u nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,83 promila alkohola u krvi.
 
Za ove vozače predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova – priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)