Za promet otvorena Gundulićeva ulica, od Radićeve do Vukovarske

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Završili su radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj ulici, na dionicama od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice, te u dijelu Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca.

Za promet je od danas u potpunosti otvorena dionica u Gundulićevoj od Vukovarske do Radićeve, kao i raskrižje Gundulićeve i Radićeve ulice. Na raskrižju Gundulićeve i Županijske ulice i dalje je na snazi privremena regulacija prometa, no raskrižje je protočno i nema zaustavljanja prometa – prenosi Grad Osijek.

Izvijestio je to u utorak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin dodavši kako su radovi vrijedni 2,24 milijuna eura te da je riječ o jednoj od pet građevinskih komponenti u okviru Projekta Osijek 4.

– Ova dionica od Vukovarske ulice do raskrižja s Ulicom Stjepana Radića jedna je od komponenti Projekta Osijek 4, a bit će u potpunosti završena kada budu dovršeni radovi na parkirališnim mjestima, što će, ovisno o vremenskim uvjetima, trajati oko sedam do osam dana – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Objasnio je kako se u sklopu Projekta izvode radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici, od Rokove do Županijske, zatim od Županijske do Radićeve, te od Radićeve do Vukovarske u dijelu Vukovarske i Stepinčeve. Radovi se izvode i u Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici, kao i u Višnjevcu.

– Projekt Osijek 4 financiran je iz NPOO-a, ukupne vrijednosti 21,8 milijuna eura od čega su 80 posto sredstva iz europskih fondova, 10 posto su sredstva Hrvatskih voda i 10 posto su naša vlastita sredstva, odnosno, naše tvrtke Vodovod Osijek – podsjetio je i naglasio kako će realizacijom projekta biti smanjeni gubitci vode u vodoopskrbnoj mreži za čak 25 posto.

– Ovo su radovi, takoreći, ispod zemlje, što građani ne mogu vidjeti. Međutim, ono što je vidljivo i što je dobro, je da smo na ovaj način u svim navedenim dionicama rekonstruirali cijelu ulicu, doslovno od zgrade do zgrade, odnosno od zida do zida. Obuhvaćen je ne samo kolnik nego i zelene površine, parkirališna mjesta, biciklistička staza, pješačka staza, dakle u potpunosti je ulica rekonstruirana, što je dodatna vrijednost – kazao je Vulin.

Zahvalio je građanima i posjetiteljima Osijeka na strpljenju uz molbu za daljnje razumijevanje dok traju radovi.

– U gradu se odvija velik broj infrastrukturnih projekata koji utječu na prometne tokove u gradu Osijeku i nema drugog načina od zatvaranja pojedinih dionica i preusmjeravanja prometa kako bi radovi mogli biti izvedeni. Veseli nas što je najveći dio sredstava iz europskih fondova pa naša sredstva možemo uložiti negdje drugdje. No za sve te projekte imamo strogo zacrtane rokove u kojima moraju biti dovršeni, tako da gledamo na dnevnoj razini regulirati promet na način da budu što manje zastoji i čepovi – zaključio je Vulin.

Marko Eljuga, direktor gradske komunalne tvrtke Vodovod Osijek, dodao je kako je Vodovod Osijek u Gundulićevoj izvršio rekonstrukciju vodoopskrbne mreže u dužini od 1320 metara te su rekonstruirana 124 priključka, dok su radovi na kanalizacijskoj mreži izvedeni u dužini od 1223 metra, uz 51 priključak te 24 reviziona okna.

Realizacijom Projekta Osijek 4 rekonstruirat će se 18,1 km vodoopskrbne i 3,7 km kanalizacijske mreže te izgraditi 4,3 km vodoopskrbne i 1,15 km kanalizacijske mreže. Rok završetka svih radova je kraj 2025. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)