U Đakovačkim Selcima održana 13. Šokačka alka

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jučer (28. srpnja 2024. godine) je u Đakovačkim Selcima otvorena 13. Šokačka alka koja je zaljubljenicima u ovo sportsko nadmetanje ponovno pružila velika uzbuđenja. Otvorenju su nazočili gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, saborski zastupnik Goran Ivanović i zamjenik župana Josip Miletić koji je naglasio kako je ova manifestacija jedna od onih koje ustrajno čuvaju kulturno nasljeđe slavonskoga kraja – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Iako je Šokačka alka relativno mlada manifestacija na dobrom je putu da postane dio tradicije u srcu naše Slavonije. Očuvanje tradicije i kulturne baštine, ali i ljubav prema rodnom kraju oduvijek su bili duboko ukorijenjeni u identitet svakog Slavonca, a iz tih se vrijednosti rodila ideja o održavanju ove manifestacije – rekao je Miletić.

– Ljubav Slavonca, šokca prema konju je odavno poznata te se ovdje u Đakovačkim Selcima rodila ideja o održavanju te drevne viteške igre. Dalmatinci imaju Sinjsku alku, 300 i neku, a naša je tek 13, ali nadamo se da ćemo i mi doživjeti te godine kao i Sinjska alka – istaknuo je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić

Direktorica TZ-a grada Đakova Marija Borko naglasila je kako su upravo posebna događanja, koja ne možemo vidjeti svuda u kontinentalnom dijelu, motiv putovanja u destinaciju i razlog dolaska većeg broja gostiju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)