Obilježen Dan Gradske četvrti Gornji grad i blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika Osijeka

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Polaganjem vijenaca u počast poginulim braniteljima i sugrađanima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu te svečanom sjednicom u subotu je obilježen Dan Gradske četvrti Gornji grad i blagdan svetih Petra i Pavla, zaštitnika grada Osijeka.

U osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla služena je koncelebrirana sv. misa, a nazočilo joj je izaslanstavo Grada Osijeka na čelu s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem – prenosi Grad Osijek.

Čestitajući sugrađanima, zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin istaknuo je kako je Gornji više od gradske četvrti, jer je riječ o samom središtu Osijeka, što ga čini svojevrsnim izlogom cijelog grada.

– Trudimo se uljepšati ovaj dio grada i učiniti ga funkcionalnijim. Dosta je velikih projekata u tijeku koji nadilaze gradsku četvrt, poput modernizacije tramvajske infrastrukture. To su radovi koji će značajno utjecati na vizuru toga dijela grada, jer izmieštamo tramvajske tračnice u desnu prometnu traku, čime će se osloboditi velike površine za zelenilo, biciklističke staze i pješačke staze.

Dodao je da se pri izvođenju radova pazi na to da se ne ide s puno radova odjednom, posebice ovdje u centru grada i tamo gdje su određene prometnice već zatvorene zbog velikih projekata, kako se ne bis paralizirao promet, odnosno smanjila protočnost.

– Povećali smo i sredstva za prioritete koja sada na razini cijelog grada iznose 1,008 milijuna eura, a kada govorimo o Gradskoj četvrti Gornji grad, u odnosu na prije tri godine kada smo preuzeli dužnost, sredstva su veća za gotovo 27 posto te iznose 90.000 eura – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Luka Došen, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad, izrazio je zadovoljstvo iznosom za prioritete rekavši kako Grad stoji iza gradske četvrti te kontinuirano povećava sredstva za komunalno infrastrukturne prioritete.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)