I ove godine nagrađeni najbolji osječki osmaši i osmašice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U sklopu projekta „Osječki osmaš“, kojeg Glas Slavonije provodi već 21 godinu u suradnji s partnerima i sponzorima te uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, održala se svečana završnica projekta – dodjela nagrada najboljim osmašicama i osmašima u 2024. godini – prenosi Grad Osijek.

Projekt je ove godine obogaćen i meetup-om pod nazivom „Future gen“ u sklopu koje se održala panel rasprava na temu Odabir obrazovanja za buduće zanimanje na kojem su govorili Josipa Pipunić iz Žito grupe, Tomislav Krolo iz COO Orqa, Ena Pavelić iz Enibo i Kristijan Šimičić iz EDukOS-a, a kojeg je moderirao Ivan Alilović iz Glasa Slavonije.

Ovogodišnju glavnu nagradu za Najosmašicu osvojila je Ena Bračun, učenica 8.c razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Sarvaša koja je osvojila prijenosno računalo, a nagradu joj je uručila zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

„Grad Osijek podržava ovaj događaj i daje vjetar u leđa našim najboljim učenicima koji su se kroz cijelu osnovnu školu trudili, radili i pokazali da je znanje ono koje najviše vrijedi. Nadam se da će i u daljnjem obrazovanju nastaviti tim putem kako bi i dalje nastavili biti naši stipendisti, kako na fakultetu, tako i kao najbolji maturanti. Isto tako, Grad Osijek nagrađuje najbolje maturante vozačkim ispitima, a u 2024. godini smo u proračunu predvidjeli 50.000,00 EUR za naše najizvrsnije učenike, najizvrsnije mentore i učitelje koji su radili s njima sve ove godine koje ćemo nagraditi.“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Crnković.

„Koristim ovu prigodu kako bi svim osmašima čestitao na izvrsnim rezultatima, pogotovo onima koji su osvojili glavne nagrade. Osječko-baranjska županija daje snažan doprinos onima koji su izvrsni pa tako izgradnjom Regionalnog znanstvenog centra za STEM područja za izvrsnost željeli smo u ovom mandatu naglasiti ono što želimo pratiti, a to je izvrsnost naših osnovnoškolaca. Posebno bih istaknuo da imamo pozitivne trendove s povećanjem i broja prvašića i onih koji upisuju srednje škole, tako da bi se ti trendovi trebali nastaviti.“, naglasio je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

„Ovo je meni možda i najdraži projekt Glasa Slavonije. Osmaši su naša tradicija, a danas pokrećemo i novu tradiciju koju smo započeli nedavno u Vukovaru pa tako simbolički povezujemo ova dva grada koji predstavljaju budućnost s dragim osmašima, s klincima, s najboljima među njima koji su budućnost našeg cijelog kraja.“, zaključio je Mario Mihaljević, glavni urednik Glasa Slavonije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)