Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Donja Motičina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas (6. lipnja 2024. godine) proslavljen je Dan Općine Donja Motičina. Svečanosti su uz općinskog načelnika Željka Kovačevića, gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašubu te načelnike susjednih općina, nazočili i izaslanik  predsjednika Vlade RH i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, izaslanik ministra obrane RH Dalibor Bajči, saborska zastupnica Nataša Tramišak te predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić – prenosi Osječko-baranjska županija.

-Svim mještanima Općine Donja Motičina čestitam Dan Općine, blagdan Presvetog Srca Isusova i želim puno dobroga u narednom razdoblju. Veliki su i važni infrastrukturni projekti u tijeku, posebno u vodnokomunalnoj infrastrukturi, ali prije svega istaknuo bih prometnicu između Seone i Gornje Motičine koju smo u protekle 3 godine uspjeli napraviti županijskim sredstvima, ukupne vrijednosti oko milijun eura. U našoj županiji još su samo 4 naselja koja nemaju asfaltnu infrastrukturu i to ćemo kroz narednih dvije do tri godine završiti. Čestitam načelniku na brojnim uspješnim projektima, a istaknuo bih i brigu Županije za školstvo i zdravstvo te me posebno vesele projekti kojima obnavljamo i uređujemo prostore za naše najmlađe i uvjeren sam da ćemo s kvalitetnom suradnjom na svim onim dobrim projektima koje kroz inicijativu daje načelnik nastaviti i u budućnosti. Općine koje su po broju stanovnika i površinom manje za nas nisu male općine, one su velike zato što puno toga čine za svoje stanovništvo i našu podršku u tom smjeru imaju. Na ovom primjeru se vidi njihov doprinos i osobno ću se zalagati da svaka općina ima svoj integritet i sve ono što kvalitetno rade – poručio je izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević u svom se govoru osvrnuo na realizirane projekte i planove. -U naseljima Seona i Donja Motičina najvažnija je izgradnja kanalizacije, a u Seoni se radi na izmještanju vodovoda. U Donjoj Motičini asfaltirali smo ceste, u sve ulice postavljena je javna rasvjeta, izgrađeni su nogostupi, imamo novi nogometni klub i parkiralište. Ove godine kreće projekt izgradnje dječjeg vrtića za 40 djece, vodimo brigu o mladima, umirovljenicima i potrebitima. Sve bi te projekte bilo teško ostvariti bez pomoći Vlade RH, europskih fondova i Osječko-baranjske županije koja nas prati u svim prijedlozima i projektima. Nakon 12 godina, ove smo godine dobili  vlasništvo za našu buduću Poslovnu zonu, a svakako bih istaknuo i Projekt Zaželi vrijedan 1.089.000,00 eura kojim će u iduće tri godine 22 žene brinuti o 132 korisnika. Raduje nas i da će Hrvatske ceste s 220.000 eura financirati izgradnju biciklističke staze od Donje Motičine prema Našicama što će doprinijeti i razvoju turizma i kvaliteti života naših mještana – rekao je Kovačević.  

U povodu Dana Općine uručena su priznanja i zahvalnice. Nagradu za životno djelo za doprinos razvoju i ugledu Općine Donja Motičina dobio je prof. Josip Patajac, za dugogodišnji rad i doprinos u području gospodarskog i društvenog života nagrađen je Mato Zubak, za dugogodišnji rad i doprinos u području sporta nagrada je otišla u ruke Vlade Mikičića dok je nagradu za dugogodišnji rad i doprinos u području vatrogastva dobio Boro Peršić. HKD Izvor nagrađen je za 30 godina promicanja kulture i očuvanja kulturne baštine, a zahvalnice za darivanje krvi uručene su Zlatku Vinkoviću i Marinu Lovasiću. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)