Nakon edukacije od 19 polaznika čak 15 se ubrzo zaposlilo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dodjelom uvjerenja o pohađanju i završetku bloka radionica pod nazivom MATHOS Web Development Bootcamp još 13 osoba, od kojih su osam nezaposlene osobe s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, steklo je znanja i kvalifikacije koje im omogućavaju zaposlenje i(li) kvalitetnije radno mjesto. Riječ je o drugom ciklusu edukacija koje provodi Fakultet primijenjene matematike i informatike Osijek (do 1. srpnja Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku) na temelju Sporazuma o suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

Uvjerenja polaznicima danas (6. srpnja 2023. godine) uručio je župan Ivan Anušić.

– Već drugu generaciju Osječko-baranjska županija zajedno s Fakultetom primijenjene matematike i informatike educira, prekvalificira i dodatno obrazuje osobe za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada. Sada je riječ o 13 osoba, a naglašavam da je prošlogodišnju edukaciju završilo 19 osoba od kojih je za samo nekoliko mjeseci 15 našlo posao u IT sektoru, a to očekujem da će biti i s ovom generacijom polaznika. Osječko-baranjska županija financira prekvalifikacije i edukacije temeljem potreba tržišta rada i tako te osobe priprema za nova radna mjesta. U ovom slučaju radi se o informatici, području u komu naša županija postupno postaje predvodnik u Hrvatskoj, no niz prekvalifikacija smo do sada odradili i u drugim djelatnostima i zanimanjima. Najvažnije je da veliki postotak od tih osoba potom pronađe posao, što je i naš cilj – smanjiti broj osoba koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje te povećati broj radno sposobnih i spremnih koji nakon edukacije nalaze posao. Naravno, i dalje nastavljamo s takvim projektima – kazao je župan Ivan Anušić prilikom uručenja uvjerenja.

– Izuzetno mi je drago što je ovo prvi javni događaj koji se odvija na Fakultetu primijenjene matematike i informatike, najnovijoj sastavnici Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku koji je sa svojim radom započeo 1. srpnja ove godine, kao pravni slijednik Odjela za matematiku. Inače, ovo je druga generacija MATHOS Web Development Bootcamp-a, projekta kojeg provodimo u suradnji s dugogodišnjim partnerima, tvrtkom MONO, a uz financiranje Osječko-baranjske županije. Riječ je o zahtjevnom projektu koji se održava u 160 sati tijekom lipnja i srpnja, a pristupilo mu je 13 polaznika, od čega 8 trajno nezaposlenih osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te pet polaznika odabranih kvalifikacijskim postupkom iz javnog poziva kojeg smo raspisali. Svih 13 polaznika uspješno je završilo program i vjerujem da će, kao i njihovi prethodnici, uskoro naći posao u programerskim vodama – kazao je prof. dr. sc. Kristian Sabo, privremeni dekan Fakultet primijenjene matematike i informatike Osijek.

U izvođenju radionica sudjelovali su profesori Fakulteta primijenjene matematike i informatike te stručnjaci iz prakse, posebice iz tvrtke Mono d.o.o. Osijek. Osječko-baranjska županija financirala je projekt sa 100.000,00 kuna, a za sve nezaposlene polaznike osiguran je i besplatni prijevoz – prenosi Osječko-baranjska županija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)