Održan okrugli stol „Lokalna zajednica po mjeri čovjeka“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham sudjelovao je na okruglom stolu pod nazivom „Lokalna zajednica po mjeri čovjeka“ u organizaciji Hanns-Seidel-Stiftunga, Akademije za umjetnost i kulturu Osijek i Ekonomskog instituta Zagreb – prenosi Grad Osijek.

Ham dodaje da je nedvojbeno da je osnovna zadaća lokalne politike učiniti lokalnu zajednicu mjestom poželjnom za život. Nova lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem daje svoj maksimum kako bi se zaustavio „odljev mozgova“, a velika je želja ne samo zadržati mladu populaciju ovoga grada, nego i poticati njihov povratak te doseljenje budućih sugrađana.

Svjesni smo da su demografski izazovi enormni, vidljive su posljedice ekonomske krize uslijed pandemije i rata u Ukrajini uz niz drugih čimbenika globalizacije, ali tvrdim, dodaje Ham, da nova lokalna uprava pruža svoj maksimum kako bi ne samo odgovorila na aktualne izazove, nego i iznašla konkretna rješenja što potvrđuju brojni pokazatelji.

Okruglim stolovima ove vrste želi se potaknuti rasprava među predstavnicima lokalne samouprave, znanosti i društva uz postizanje konsenzusa oko nužnih promjena kako bi se osigurali što bolji uvjeti života u lokalnim sredinama. Zadovoljstvo građana mjerilo je uspješne svake lokalne politike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)